Op deze pagina lees je wat vmbo+ is en hoe je een leerling ervoor kunt aanmelden.

Alles over vmbo+ (uitleg en procedures)

Vmbo+ is een vmbo-opleiding voor leerlingen met sociaal-emotionele problematiek. Deze opleiding is doorgaans gevestigd op een reguliere vmbo-school.

Leerlingen in een vmbo+-klas krijgen meer begeleiding en extra aandacht. De klassen zijn bijvoorbeeld kleiner, er is een speciale mentor en je krijgt meer ondersteuning. Vooraf maakt de school samen met de leerling een plan waarin staat wat nodig is om een diploma te kunnen halen. De opleiding is erop gericht om uiteindelijk door te kunnen stromen naar de reguliere vmbo-opleiding.

Stap 1: waar kan de leerling de opleiding volgen?

Binnen het netwerk van SWV De Verbinding hebben we twee vmbo+-opleidingen: op Leerpark Presikhaaf en het Maarten van Rossem.

Stap 2: hoe meld ik een leerling aan?

Een leerling wordt doorgaans meteen na het basisonderwijs geplaatst. Meestal is daar namelijk al duidelijk dat de leerling extra ondersteuning nodig heeft. Bij aanmelding en plaatsing van een leerling bij een vmbo+-afdeling is geen tussenkomst van het Samenwerkingsverband of het Onderwijsloket nodig.

Ben je geholpen door de informatie op deze pagina? Of mis je informatie en zijn er dingen onduidelijk? Laat het ons weten via het feedback-formulier aan de rechterkant! 

Leerling in werkplaats