18 januari 2021 – Met ingang van 1 januari 2021 is Karin van Weegen de nieuwe onafhankelijk voorzitter van het bestuur van SWV De Verbinding. Karin volgt Leo van Beek op, die na ruim 5 jaar voorzitterschap het stokje aan haar overdraagt. 

Karin stelt zich hieronder aan je voor:

“Ik ben van huis uit onderwijskundige. Rode draad in mijn werkend leven is dat ik steeds op zoek ben naar de wijze waarop ik kan bijdragen aan leren en ontwikkelen: van mensen, van teams en van organisaties.

Gedurende mijn loopbaan heb ik dat gedaan in een aantal verschillende rollen: als trainer-adviseur, als bestuurder, als directeur van een lerarenopleiding en op dit moment als transitiemanager  van de academie educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.Talenten benutten, het beste uit mensen halen en in samenwerking creëren zijn drie belangrijke drijfveren in mijn werk. Ik vind het fijn om vanuit verschillende perspectieven naar het onderwijs te kijken en ik merk dat ik door regelmatig van rol en van context te wisselen  op alle plekken beter werk lever.

Mijn huidige functie bij de HAN is niet meer full time en daardoor ontstaat er ruimte voor andere dingen.  Zo zit ik een raad van toezicht van een onderwijsorganisatie, zit ik in een landelijke denktank die zich bezighoudt met het zoeken naar oplossingen voor het lerarentekort en word ik onafhankelijk voorzitter van “De Verbinding”.

Het realiseren van passend onderwijs vraagt om nieuwe vormen van organiseren en samenwerken.

Als onafhankelijk voorzitter wil ik graag een bijdrage leveren aan het verbinden van organisaties, het verhelderen van rollen en het realiseren van de ambitie; passend onderwijs voor alle leerlingen. 

En voor wie geïnteresseerd is in mijn prive-leven: ik ben 63 jaar en woon samen met Philip in het centrum van het stadje Ravenstein. Ik houd van reizen, lezen, sporten en films  en bovenal van mijn kinderen en kleinkinderen.

Ik hoop op een plezierige samenwerking en zie ernaar uit jullie te ontmoeten al zal dat in deze corona-tijd veelal digitaal zijn.”

Door Johnny Uytdewilligen