15 maart 2021 – De coronacrisis zorgt ervoor dat het onderwijs lang niet altijd op de reguliere manier door kan gaan. Hierdoor ontstaat bij sommige leerlingen een leerachterstand. Maar wat is een leerachterstand, hoe ga je ermee om en leren jongeren in deze tijd ook niet andere dingen? Die vragen stonden de afgelopen maand centraal bij Op Nieuw.

In Op Nieuw gaat SWV De Verbinding op zoek naar initiatieven en oplossingen op scholen die een blijvende impact zullen hebben op het onderwijs. Dat doen we in een serie video’s en artikelen. Deze maand behandelen we het thema leerachterstand.

Twee afleveringen van Op Nieuw In Dialoog!

Om te horen hoe leraren tegen dit vraagstuk aankijken, ging projectleider Hanno Ambaum in gesprek met verschillende docenten binnen ons samenwerkingsverband in een nieuwe aflevering van Op Nieuw In Dialoog. Ook sprak hij met leerlingen om hun ervaringen te horen. Beide edities zijn hiernaast te bekijken!

Meer te lezen op Projectopnieuw.nl

Daarnaast vroegen we verschillende professionals buiten het onderwijs hun visie op het vraagstuk te geven. Die bevindingen lees je in De Verdieping!

Wil je alle artikelen en video’s nog even teruglezen of -kijken? Op de website www.projectopnieuw.nl staat alles op en rij!!

Door Hanno Ambaum