25 mei 2021 – De coronacrisis vraagt veel van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat ze veerkrachtig blijven en dat ze lekker in hun vel zitten?

Veerkracht en welbevinden van leerlingen was afgelopen maand het thema bij ons project Op Nieuw, waarin we op zoek gaan naar initiatieven en oplossingen op scholen in coronatijd die een blijvende impact zullen hebben op het onderwijs. Dat doen we in een serie video’s en artikelen.

Twee afleveringen van Op Nieuw in Dialoog

Projectleider Hanno Ambaum ging deze maand in gesprek met docenten binnen ons samenwerkingsverband om te horen hoe zij aankijken tegen het thema ‘veerkracht en welbevinden’. Daarnaast sprak hij ook ouders van leerlingen over het onderwerp. Je kunt beide afleveringen hiernaast bekijken!

Meer te lezen op Projectopnieuw.nl

Ook vroegen we verschillende professionals buiten het onderwijs hun visie op het vraagstuk te geven. Die bevindingen lees je in De Verdieping!

Wil je alle artikelen en video’s nog even teruglezen of -kijken? Op de website www.projectopnieuw.nl staat alles op en rij!!

Door Hanno Ambaum, projectleider OpNieuw