Themabijeenkomst ‘Hoogbegaafdheid’

Van scholen wordt verwacht dat zij voldoende aandacht en een passend aanbod hebben voor hoogbegaafde leerlingen. We merken dat er steeds meer leerlingen op school worden aangemeld met onderzoeksverslagen waarin bijvoorbeeld staat dat zij verbaal begaafd zijn, of als hoogbegaafd kunnen worden aangemerkt.

Dit roept soms vragen op over de juiste benadering en ondersteuning van deze leerlingen. Tijdens de themabijeenkomst komen vragen aan bod als: wat is nu eigenlijk hoogbegaafdheid, hoe kun je het signaleren als docent, welke hoogbegaafdheidsprofielen zijn er en welke onderwijsbehoeften horen daarbij? We bespreken de theorieën over hoogbegaafdheid, geven praktische handvatten voor in de klas en passen deze toe op een casus. 

De bijeenkomst wordt verzorgd door twee orthopedagogen van Scala en is geschikt voor docenten, ondersteuningscoördinatoren en leerlingbegeleiders. Ook overige geïnteresseerden zijn welkom. 

Activiteit Themabijeenkomst ‘Hoogbegaafdheid’
Datum 11 november 2021
Tijd 15.00u – 17.30u
Locatie Fysiek, volgt nog
Voor wie? Docenten, ondersteuningscoördinatoren en leerlingbegeleiders
Organisator Scala Onderwijsadvies
Extra informatie Zie deze link

Schrijf je in!

Aanmelden kan via loket@swvdeverbinding.nl uiterlijk 19 oktober. Vol = vol. Annuleren kan tot uiterlijk 5 dagen voor de bijeenkomst. Bij te late annulering of no show worden de kosten doorberekend naar de betreffende schoollocatie van de aanmelder.