Korte inleiding over de video

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan! Het is belangrijk om leerlingen snel te leren kennen en voor leerlingen met een extra ondersteuningsvraag geldt dat des te meer. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen goed ‘landen’ op school en vanaf dag één de begeleiding krijgen die ze nodig hebben? Hanno gaat in gesprek met een onderwijscoördinator, een conciërge en een mentor in deze eerste editie van In Verbinding en praat over passend onderwijs voor nieuwe leerlingen. Hij vraagt ze naar de voorkomende hulpvragen, de communicatie met deze leerlingen en tips.

Wil je de interviews teruglezen over dit onderwerp? Lees hier de interviews met de onderwijscoördinatoren, de conciërges en de mentoren.

Meer video’s van SWV De Verbinding bekijken? Bezoek dan onze YouTube-pagina!

Over In Verbinding: In het onderwijs leer je iedere dag nieuwe dingen. Dat geld ook voor het personeel op scholen. Het is natuurlijk ontzettend zonde om die kennis niet te borgen. Daarom is SWV De Verbinding het project In Verbinding gestart. Hierin bevragen we wekelijks een personeelsgroep over een maandelijks onderwijsthema.

Hoe kijken mentoren van verschillende scholen bijvoorbeeld tegen een bepaalde kwestie aan? Of conciërges? Door verschillende invalshoeken en ideeën te belichten, krijgen we nieuwe inzichten en maken we kennis toegankelijk voor iedereen binnen ons samenwerkingsverband. Al deze bevindingen lees je op deze speciale pagina. Maandelijks sluiten we het thema af met In Dialoog. In deze video laten we verschillende medewerkers binnen SWV De Verbinding in gesprek met elkaar gaan.