Een leerling die extra hulp nodig heeft, hoeft niet altijd naar een school voor speciaal onderwijs. Soms kan de leerling les krijgen op een reguliere school in een reguliere setting. Op weg naar inclusief onderwijs. Maar hoe werkt zo’n ‘symbioseproject’ precies? Wat komt er allemaal bij kijken? Hanno Ambaum gaat voor SWV De Verbinding in gesprek met verschillende directeuren van VSO’s en VO’s van scholen in ons samenwerkingsverband in deze tweede editie van In Verbinding. Hij vraagt ze naar de samenwerking, ervaringen tot nu toe en tips.

Wil je de interviews teruglezen over dit onderwerp? Lees hier de interviews met de directeuren: Leerpark ArnhemKentalis College Arnhem & Produs PraktijkonderwijsKentalis College ArnhemGuido ArnhemDe Brouwerij & Olympus College.

Meer video’s van SWV De Verbinding bekijken? Bezoek dan onze YouTube-pagina!

Over In Verbinding: In het onderwijs leer je iedere dag nieuwe dingen. Dat geld ook voor het personeel op scholen. Het is natuurlijk ontzettend zonde om die kennis niet te borgen. Daarom is SWV De Verbinding het project In Verbinding gestart. Hierin bevragen we wekelijks een personeelsgroep over een maandelijks onderwijsthema.

Hoe kijken mentoren van verschillende scholen bijvoorbeeld tegen een bepaalde kwestie aan? Of conciërges? Door verschillende invalshoeken en ideeën te belichten, krijgen we nieuwe inzichten en maken we kennis toegankelijk voor iedereen binnen ons samenwerkingsverband. Al deze bevindingen lees je op deze speciale pagina. Maandelijks sluiten we het thema af met In Dialoog. In deze video laten we verschillende medewerkers binnen SWV De Verbinding in gesprek met elkaar gaan.