Iedere dag proberen we zo goed mogelijk passend onderwijs aan te bieden: of het nu in de klas is of in de directe interactie tussen leraren en leerlingen. Hoe kun je hierop sturen? Hoe kun je ervoor zorgen dat docenten en ondersteunend personeel zich vaardig (blijven) voelen om iedere leerling de benodigde en de juiste aandacht te kunnen geven? Hanno Ambaum gaat daarover voor SWV De Verbinding in gesprek met een bestuurslid, een docent en iemand van SWV De Verbinding in deze derde editie van In Verbinding. Hij vraagt ze naar hun visie op professionalisering, ervaringen en tips.

Wil je de interviews teruglezen over dit onderwerp? Lees hier de interviews met directeuren, bestuursleden, docenten en OOP’ers.

Meer video’s van SWV De Verbinding bekijken? Bezoek dan onze YouTube-pagina!

Over In Verbinding: In het onderwijs leer je iedere dag nieuwe dingen. Dat geld ook voor het personeel op scholen. Het is natuurlijk ontzettend zonde om die kennis niet te borgen. Daarom is SWV De Verbinding het project In Verbinding gestart. Hierin bevragen we wekelijks een personeelsgroep over een maandelijks onderwijsthema.

Hoe kijken mentoren van verschillende scholen bijvoorbeeld tegen een bepaalde kwestie aan? Of conciërges? Door verschillende invalshoeken en ideeën te belichten, krijgen we nieuwe inzichten en maken we kennis toegankelijk voor iedereen binnen ons samenwerkingsverband. Al deze bevindingen lees je op deze speciale pagina. Maandelijks sluiten we het thema af met In Dialoog. In deze video laten we verschillende medewerkers binnen SWV De Verbinding in gesprek met elkaar gaan.