22 maart 2022 -Ben jij een bevlogen docent voortgezet onderwijs of leerkracht basisonderwijs? Ben je flexibel en per direct beschikbaar? Voor het onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne zijn we op zoek naar ervaren docenten en leerkrachten die samen bouwen aan mooi onderwijs en een veilige plek voor deze nieuwe groep leerlingen. Interesse? Lees snel verder en reageer.

Wat ga je doen?

Als docent / leerkracht zorg je ervoor dat leerlingen uit Oekraïne die net in Nederland zijn hun schoolcarrière kunnen voortzetten.

Je verricht de reguliere werkzaamheden als docent / leerkracht, maar de grootste uitdaging is de doelgroep waar je dit mee doet en waar je het voor doet. Je werkt met een groep kinderen of jongeren met ieder hun eigen verhaal en achtergrond. 

De verschillen tussen de leerlingen zijn groot. Dat vraagt om doorzettingsvermogen, creativiteit, goed kunnen differentiëren én onderwijservaring. 

We weten nog niet hoe het conflict in Oekraïne zich zal ontwikkelen en daarmee ook niet hoe lang deze leerlingen in Nederland blijven. Het betekent dat we de leerlingen een maatwerkprogramma aanbieden en aansluiten bij hun leerbehoeften.

Welke leerlingen?

Het onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne is een samenwerking tussen het PO en VO. Leerlingen in de leeftijd 4 t/m 17 jaar zullen onderwijs krijgen. Er zijn dus veel mogelijkheden om aan verschillende groepen les te geven. Vind je het prettiger om aan één leeftijdsgroep les te geven, dan is dat ook mogelijk.

Wie zoeken we?

We zoeken een breed scala aan docenten/leerkrachten: 

  • NT2 
  • Engels
  • Rekenen & wiskunde (bij voorkeur instructietaal in Engels)
  • Mens en Natuur & Mens en Maatschappij (instructietaal in Engels)
  • Sport en Bewegen
  • Beeldende vorming
  • Drama en Muziek
  • Groepsleerkracht basisonderwijs (NT2 ervaring gewenst).

Wie ben jij?

Je hebt de vakinhoudelijke en pedagogische competenties om lesstof goed over te brengen.  Je hebt een afgeronde Pabo-opleiding of een lesbevoegdheid voor het VO. Ervaring met nieuwkomersleerlingen is een pré.

Misschien ben je inmiddels al met pensioen, maar heb je tijd en ruimte? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Verder ben je enthousiast, zeer flexibel, geef je niet snel op en kun je goed improviseren. Het onderwijsprogramma zal in de eerste paar weken vorm moeten krijgen. Het zal in de beginfase zeker geen gespreid bedje zijn. We sluiten aan bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Past het bij jou om daar aan mee te bouwen, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou per 4 april 2022 een inspirerende en uitdagende werkomgeving.

Omdat we in de ontwikkelfase zitten en nu allereerst een inventarisatie doen van beschikbare docenten / leerkrachten, kunnen we nog niets zeggen over bij welk onderwijsbestuur je in dienst komt. Dit zal in de komende week duidelijk worden en hierover zullen we met jou uiteraard helder communiceren.

Omdat we op dit punt, nu nog niet veel helderheid kunnen bieden, doen we een beroep op jouw onderwijshart en flexibiliteit.  

Interesse?

Ben je enthousiast en wil je graag jouw bijdrage leveren? Meld je dan snel aan. 

Aanmelden kan door te mailen naar: schooloekraine@stichtingpas.nl onder vermelding “sollicitatie onderwijs Oekraïne”. 

Graag ontvangen we jouw CV en een ingevuld inventarisatieformulier. Het inventarisatieformulier vind je onderaan deze vacature.

Vanwege de snelle start van het onderwijs op 4 april, vragen we je zo snel mogelijk te reageren. 

NB1: we hebben geen mogelijkheid om vragen te beantwoorden / verkennende gesprekken te voeren. Heb je interesse, dan nodigen we je van harte uit om te reageren. 

NB2: omdat het lerarentekort al groot is, willen we je erop attenderen dat we geen docenten / leerkrachten van scholen willen wegtrekken. Heb je mogelijkheden om uit te breiden en/of heb je binnenkort wel meer ruimte binnen jouw dienstverband, dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Door Johnny Uytdewilligen