De coronacrisis dwingt het onderwijs ook te kijken naar de manier waarop wij leerlingen toetsen en met PTA’s omgaan. Niet iedere jongere is immers zelfstandig genoeg om een groot deel van de lesstof zonder een-op-een-contact tot zich te nemen – iets wat tijdens de lockdown niet ongewoon was. Hoe moeten we gaan toetsen dit jaar, en wat kunnen wel leren voor de toekomst?

We praten in deze aflevering met leerlingen over toetsing op middelbare scholen in tijden van corona. Hoe kijken zij tegen de kwestie aan? Ze gaan in dialoog met docenten in deze nieuwe editie van Op Nieuw in Dialoog!

SWV De Verbinding is het samenwerkingsverband van het voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Arnhem en De Liemers. In Op Nieuw gaan we op zoek naar initiatieven en oplossingen op scholen die een blijvende impact zullen hebben op het onderwijs.