In deze nieuwe editie van Op Nieuw in Dialoog praten Marcel Havinga van Guido en Nikki Kolks van Stichting ACT met elkaar over wat Corona voor een ander inzicht heeft gegeven in het denken over toetsing en de veerkracht van leerlingen in deze tijd.

Guido en stichting ACT werken samen in het project NO Academy, waar leerlingen van Guido invulling geven aan hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT) door basisschoolleerlingen te helpen om zich voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Beiden zijn het erover eens dat met name de sociaal emotionele ontwikkeling in deze tijd nog belangrijker is gebleken dan gedacht!

SWV De Verbinding is het samenwerkingsverband van het voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Arnhem en De Liemers. In Op Nieuw gaan we op zoek naar initiatieven en oplossingen op scholen die een blijvende impact zullen hebben op het onderwijs.