Na een jaar op onderzoek naar wat corona heeft veroorzaakt binnen onderwijs, kijken de projectteamleden van Op Nieuw terug op deze roerige tijd. Wat hebben we geleerd van deze tijd? Wat waren de worstelingen in de balans vinden tussen afstandsonderwijs en de behoefte aan nabijheid? Welke onderwijs ontwikkelingen raakten dankzij deze crisis in een stroomversnelling?

Ook spreken ze over het schoolleven na de zomer, over waar ze zich zorgen over maken, maar zeker ook over wat ze hopen dat bewaard blijft. Daarbij zien ze ook dat een grote opbrengst van project Opnieuw is, dat verschillen scholen, docenten, leerlingen en ouders met elkaar in gesprek zijn gegaan. En die dialoog moet blijven, want door met elkaar te delen, maak je gebruik van elkaars kracht en ervaring. Iets wat van grote waarde is gebleken.

SWV De Verbinding is het samenwerkingsverband van het voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Arnhem en De Liemers. In Op Nieuw gaan we op zoek naar initiatieven en oplossingen op scholen die een blijvende impact zullen hebben op het onderwijs.