5 juli 2023 – We hebben alle reacties van de scholen gebruikt om het OPP aan te passen. Het is nu overzichtelijk, maar ook compact.

Informatie over onderzoeken kun je nu bij het beschrijvende deel over de leerling zetten. Alle wettelijk verplichte onderdelen zijn in het format opgenomen. Ook hebben we, vooruitlopend op een wetswijziging over hoorrecht van leerlingen, alvast de zienswijze van de leerling opgenomen ten aanzien van school en de begeleiding.

Het beschrijvende deel en het handelingsdeel zijn nu twee duidelijke delen, waardoor voor ouders ook logischer wordt dat zij alleen voor het handelingsgedeelte tekenen voor akkoord. Dit wordt bij de ondertekening ook vermeld. In het handelingsdeel is ruimte ingevoegd om aan te geven of er aanpassingen worden gedaan in het onderwijsprogramma en/of de onderwijstijd.

Door Meinke Kooderings