Het Liemers College is een grote, kleine school. Maar we zien ons ook als een brede school: je kunt bij ons terecht voor vmbo, havo en vwo. We zijn een grote school met ongeveer 2300 leerlingen. Maar we zijn niet zo groot als dat we op ppier lijken. Doordat we vier locaties hebben – drie in Zevenaar en één in Didam – houden we het lekker klein en gemoedelijk. ‘Het Liemers college laat je groeien’, is ons motto.

Welke locaties zijn er? 

  • Didam: Mavo-havo en vwo (atheneum en gymnasium). In leerjaar 1 en 2 is er een brede brugklas (mavo-havo-vwo). In een brede brugklas kunnen leerlingen op hun eigen niveau leren en zich ontwikkelen. Leerlingen krijgen langer de tijd om te ontdekken en verkennen welk onderwijsniveau bij hen past.
  • Heerenmaten: havo en vwo en Topklas. De Topklas in de vwo-onderbouw is er voor leerlingen, die behoefte hebben aan extra uitdaging. Leerlingen in de Topklas volgen een verrijkt programma bij alle vakken.
  • Zonegge: mavo en Agora. Iedere leerling binnen Agora maakt vanuit zijn/haar eigen wensen, vragen en interesses aan de hand van ‘challenges’ een persoonlijke leerroute.  Lesmethodes, roosters en toetsen ontbreken.
  • Landeweer: vmbo BB-KB. De leerlingen stromen uit in het profiel dienstverlening  en producten (D&P) zodat zij zich breed kunnen oriënteren op het vervolgonderwijs in het mbo.

Aanbod
Vmbo-basis en kaderberoeps
Mavo
Havo
Vwo (atheneum en gymnasium)
Top-klas
Agora (mavo-havo-vwo niveau)

Aantal leerlingen
2300 over 4 locaties (geteld op 1 oktober 2022)

Liemers College

Liemers College

Postbus 4012, 6900 AK Zevenaar

0316-283800
info @ liemerscollege.nl
www.liemerscollege.nl