Het Stedelijk Gymnasium Arnhem is een school voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Leerlingen worden bij ons voorbereid op een studie aan een universiteit. In tegenstelling tot een scholengemeenschap kent ons gymnasium geen brugklas. Leerlingen blijven de eerste drie leerjaren in principe bij elkaar in de klas.

We zien het als belangrijke opdracht om de leerlingen zoveel mogelijk te inspireren en uit te dagen om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Zo kunnen ze in de onderbouw naast de traditionele vakken een deel van hun programma zelf samenstellen door een keuze te maken uit een groot aanbod van verschillende vakken zoals programmeren, sterrenkunde, muziek en Russisch. In de bovenbouw kunnen leerlingen eveneens extra vakken kiezen. Ook kunnen de bovenbouwleerlingen deelnemen aan het Radboud talentenprogramma (universiteit Nijmegen) en aan het Honours Programma van de zelfstandige gymnasia.

Op het Stedelijk Gymnasium Arnhem bereiden we leerlingen voor op een toekomst in een maatschappij die vraagt om inventiviteit, kritisch denken en creativiteit. Dit realiseren we onder andere vanuit de kennis over de klassieke oudheid, je leert hoe je het resultaat van drieduizend jaar denken kunt verbinden met het leven van vandaag.

Aanbod
Gymnasium

Aantal leerlingen
880 (geteld op 1 oktober 2022)

Stedelijk Gymnasium Arnhem - logo

Stedelijk Gymnasium Arnhem

Thorbeckestraat 17, 6828 TS Arnhem

026 – 320 98 40
administratie @ gymnasiumarnhem.nl
www.gymnasiumarnhem.nl