Tijdens het project Op Nieuw ging SWV De Verbinding op zoek naar de kansen, mogelijkheden en nieuwe ideeën die door de coronacrisis zijn ontstaan. Wekelijks maakten we reportages, schreven we longreads en voerden we gesprekken waarin we samen op zoek gingen naar de toekomst van het onderwijs!

Lessen uit coronatijd

De uitbraak van het COVID-19-virus heeft ervoor gezorgd dat we in korte tijd ons onderwijs anders moesten inrichten. Maar een crisis als deze biedt ook nieuwe perspectieven en middelen. Welke lessen kunnen we er allemaal uit leren? Wat doen we met alle (online) ontwikkelingen van de afgelopen periode? En welke voordelen kunnen we eruit halen voor het bieden van passend onderwijs?

Van de gebaande paden af

SWV De Verbinding is ontzettend nieuwsgierig naar de oplossingen die de coronacrisis op scholen heeft uitgelokt en. Met Op Nieuw kijken we welke ideeën een vaste plaats krijgen in het curriculum. Zorgt deze situatie ervoor dat we samen het onderwijs nu echt ‘op nieuw’ willen uitvinden, we nieuwe paden gaan bewandelen en dat grenzen gaan verdwijnen? Zeker voor leerlingen met extra ondersteuningsvragen kunnen deze lessen een waardevolle aanvulling zijn voor de begeleiding van de scholen.

Samen sterk voor iedere leerling

In Op Nieuw gaan we op zoek naar inspirerende voorbeelden van docenten, ouders, leerlingen en bestuurders. De ervaringen en resultaten delen we met alle scholen van ons samenwerkingsverband en daarbuiten. Zo raakt iedereen geïnspireerd om mee te bewegen van de gebaande paden af. Het doel? Samen steeds sterker worden in het bieden van onderwijs waar onze leerlingen recht op hebben. Samen sterk voor iedere leerling!

In Verbinding

Project Op Nieuw is de voorloper van In Verbinding, waarin we onderwijspersoneel het hemd van ’t lijf vragen over actuele kwesties. Door verschillende invalshoeken en ideeën te belichten, krijgen we nieuwe inzichten en maken we kennis toegankelijk voor iedereen binnen ons samenwerkingsverband. Alle artikelen en video’s die we publiceren vind je op deze overzichtspagina van In Verbinding.