Je bent hier:

> SWV De Verbinding voor ketenpartners

Bij SWV De Verbinding werken volgens het principe ‘de school als werkplaats’. Dat betekent dat we problemen (of leerlingen met problemen) niet wegsturen van school, maar juist oplossingen binnenhalen. Hiervoor werken de scholen met externe professionals: leerplichtambtenaren, jeugdverpleegkundigen en jeugdzorgmedewerkers. Samen met deze ketenpartners bewaken we de gezonde ontwikkeling van leerlingen. 

Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, is het heel belangrijk dat er een goede verbinding is tussen het onderwijs, de jeugdzorg en andere partners. Wij zijn ervan overtuigd dat we juist in deze levensfase van de leerling een goede, integrale aanpak en begeleiding moeten verzorgen, want het werkt sterk preventief. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de toegang tot de jeugd(gezondheids)zorg en daarom een belangrijke partner voor het onderwijs. Dat geldt ook voor leerplichtambtenaren, jeugdverpleegkundigen en jeugdzorgmedewerkers.

SWV De Verbinding staat klaar bij vragen

SWV De Verbinding wil het werk voor al onze ketenpartners zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom staat ons Onderwijsloket altijd voor jullie vragen open. Ook hebben we alle belangrijke informatie en eventueel bijbehorende formulieren en documenten hiernaast voor jullie op een rij gezet. Zo heb je snel alles bij de hand. Mocht je iets missen, geef het gerust aan via ons feedback-formulier!

Ben je geholpen door de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via het feedback-formulier aan de rechterkant!  

> Documenten en formulieren voor ketenpartners

Op deze pagina staan alle relevante documenten en formulieren voor ketenpartners handig op een rij. Documenten en formulieren voor ketenpartners… >>>Lees verder